Thomas Jillings - tenor saxophone, synthesizers, keys
Ruben Machtelinckx - guitar
Bert Dockx - guitar, tapes
Nathan Wouters - double bass
Gerri Jäger - drums


Recording: Christophe Albertijn at The Rabbitfield on january 2014
Mix: Christophe Albertijn
Mastering: Uwe Teichert at Elektropolis
Production: Rogé Verstraete
Artwork: Laurens Smet
Lay-out: Laurens Teerlinck

Available on cd

 

(ENG)
Sgt. Fuzzy is the five member band of reed player / composer Thomas Jillings. The five musicians are connected by their a love for improvised music, alternative rock and electronica. By bringing these styles together, they create music that combines the unpredictability of contemporary jazz with a sound that leans to Radiohead , the Pixies ... A style that is provocative, but also relevant to the world of a wider and younger audience.


(NL)
Sgt. Fuzzy is de vijfkoppige groep van rietblazer/componist Thomas Jillings. De vijf muzikanten zijn verbonden door een liefde voor geïmproviseerde muziek, alternatieve rock en electronica. Door deze stijlen samen te brengen ontstaat muziek die de onvoorspelbaarheid van hedendaagse jazz combineert met een sound die aanleunt bij Radiohead, Pixies... Een stijl die prikkelend is, maar ook relevant voor de leefwereld van een breed en jong publiek.

Over de muzikanten:
Thomas Jillings is gekend van het intieme duo Linus, hij maakt ook muziek voor dansvoorstellingen, o.a. Organism met Tchi-ann Liu en Lentamente met Giada Castioni.
Ruben Machtelinckx is inmiddels een vaste naam in die scene, dankzij zijn persoonlijke stijl. Cobra.be noemde hem "één van de boeiendste (en meest ondergewaardeerde) muzikanten van de Belgische jazz".
Nathan Wouters is één van de meest indrukwekkende contrabassisten van ons land. Hij deelde het podium al met nationale en internationale topnamen en zijn soloconcerten zijn pareltjes van eenzame hoogte. Quinten De Cuyper is een jonge gitarist en speelt bij Tin Fingers, een eigenzinnige groep die aan een gestage opmars bezig is in de Belgische alternatieve poprockwereld, met invloeden uit psychedelische rock en eighties pop.
Gerri Jäger is een Oostenrijkse drummer gevestigd in Amsterdam. Met bands als Knalpot, Naked Wolf, Rooie Waas en The Black Napkins bewijst hij zich als top van de Nederlandse undergroundscene.

 

Press


Press Full Here

 

 

 

          

 

 

 

 

1. Suspension of Disbelief
T. Jillings - 6:18

2. Displaced
T. Jillings - 4:01

3. Wet Love
T. Jillings - 9:52

4. What's New
T. Jillings - 5:01

5. Pisces ex Machina I
T. Jillings - 3:13

6. Pisces ex Machina II
T. Jillings - 6:44

7. One Through Tea
T. Jillings - 8:52

Total Time 44:00
eNR 2015